Pas på øjnene

Profilbillede
Carina Vessel

Høj sol og blå himmel, hvem elsker ikke det i disse tider? Men hvad mange muligvis ikke er klar over, er at det ikke kun er solen, der står højt når de gode vejr er fremme, det er UV indekset også. 

En undersøgelse foretaget af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden viser, at selvom de fleste er opmærksomme på UV-indekset samt hvad det betyder, er det faktisk kun hver tredje, der ved hvad det egentlig har af betydning. 

Du kan hente UV-indeks app’en her

Normalt ligger UV-indekset i Danmark på mellem fem og syv på solrige dage, hvilket vil betegnes som højt. Lige præcis derfor er det vigtigt ikke kun at huske solcreme, men også solbrillerne når du bevæger dig udenfor. Hvis man spørger Janni Haubro Lind der er Chefoptiker hos Louis Nielsen i Grindsted, er der da også god grund til hvorfor at man lige præcis skal huske solbrillerne. Risikoen for at udvikle for eksempel grå stær, er nemlig ret stor hvis du går uden solbriller.    

Mange af os har lært vigtigheden om det at huske solcremen, og dermed mindske risikoen for hudkræft, men var du klar over at solens UV-stråler faktisk også har vist sig at kunne give modermærkekræft, ikke kun på selve øjenlåget men også i selve øjet? 

Vil du være godt forberedt til sommeren, så vælg derfor solbriller med uv-beskyttelse. Vil du være sikker på at vælge de rigtige slags, så kig efter CE-mærkningen, på den måde er du garanteret at solbrillerne overholder kravet om uv-beskyttelse.

Kilde: Redaktionen