Mejseparken fylder 20 år

Profilbillede
Carina Vessel

Hvorfor bo alene hver for sig i hver sit store hus, når man kan bo sammen hver for sig, i et mindre fællesskab? Det var hvad en gruppe ældre borgere i Grindsted by, tænkte tilbage for toogtyve år tilbage hvor ideen til Mejseparken begyndte at spire. 

Gruppen endte da også med at tage kontakt til borgmesteren i Kommunen, som hurtigt sørgede for at ideen ikke kun blev ved tanken, men derimod blev en realitet. 

Mejseparken som den dag idag består af toogtyve huse med samme antal rum, men i tre forskellige størrelser, er da næsten også helt unikt. Der er nemlig kun to andre steder i Danmark, der er lavet på samme måde. Her ejer de ældre borgere selv hver deres huse, hvorimod grundene som husene ligger på, er lejet. 

På trods af at de hos Mejseparken har et godt sammenhold, får de dog ligesom så mange andre også tit besøg fra hjemmeplejen. En af betingelserne for at du kan blive beboer i Mejseparken er, at du skal være over halvtreds år, hvilket også gør at gennemsnitsalderen for beboerne i Mejseparken er over firs år. 

20 års jubilæum

Hvert år arrangere foreningen for Mejseparken både julefrokost og sommerfest for beboerne. I år blev sommerfesten der blev holdt den 14. juli 2021 dog en smule anderledes, da beboerne i Mejseparken kunne fejre tyve års jubilæum. 

Her blev dagen derfor startet med flaghejsning og sang efterfulgt af kransekage, champagne og jubilæumsmiddag og blev afsluttet med kaffe og kage. 

Kilde: Redaktionen