KL’s Børne- og Undervisningsudvalg søger inspiration hos Billund Kommune

Foto: Billund Kommune.
dato

Billund Kommune, anerkendt som Danmarks første børnevenlige by af Unicef i 2020, er kendt som Børnenes Hovedstad. Kommunen har en unik tilgang til børns læring og udvikling, hvor leg og kreativitet er i centrum.

Alle pædagoger, dagplejere, medhjælpere og pædagogiske assistenter har specialuddannelse i leg og kreativitet, og en legende tilgang til læring er indført i alle skoler. Børn inddrages aktivt i udviklingen af læringsmiljøet og i design af legepladser og institutioner.

Kommunen fokuserer på 'Playful Learning', hvor børnene lærer gennem leg og eksperimentering. Formanden for Børne- og Familieudvalget i Billund Kommune, Bjarne Larsen, understreger, at leg er en tilgang, der bruges i alle skolefag og dagtilbud for at sikre børns trivsel, dannelse og udvikling.

Billund Kommune har ambitionen om at klæde børnene på til at håndtere en fremtid, de selv skal skabe. Gennem 'Playful learning' forsøger de at gøre børnene i stand til at generere viden og kompetencer i stedet for at reproducere viden.

Kommunen er åben for dialog og deler gerne ud af deres erfaringer. De har bl.a. budt KL’s Børne- og Undervisningsudvalg velkommen for at dele deres tilgang til læring og udvikling af børn og unge.


https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/13738230/kls-borne-og-undervisningsudvalg-soger-inspiration-hos-billund-kommune?publisherId=13560004&lang=da
Kilde: Billund Kommune