Første el-skraldebil i Billund Kommune er nu på vejene

dato

Billund Kommune har taget et nyt skridt i retning af grøn omstilling med introduktionen af deres første el-skraldebil.

Denne nye skraldebil, der nu kører i byområderne i Grindsted, Billund, Sdr. Omme, Vorbasse, Filskov og Hejnsvig, er både mere stille og mindre forurenende end traditionelle skraldebiler, da den ikke har en forbrændingsmotor. Dette gør den også bedre for klimaet, da den udleder mindre CO2.

Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan og Kulturudvalget i Billund Kommune, udtrykker glæde over denne udvikling og ser frem til at samle flere erfaringer med el-skraldebilen. Han understreger, at det er vigtigt at fortsætte med at tage skridt i retning af grøn omstilling.

Selvom de øvrige skraldebiler i kommunen stadig kører på biodiesel, er det planen at skifte alle skraldebilerne til el. Dette kræver dog en teknologisk udvikling, da elbilernes batterier i dag ikke er hensigtsmæssige til de længere ruter i landområderne.

Denne indsats er en del af Billund Kommunes klimaplan, der har en målsætning om at reducere udledningen af klimagasser fra transporten med 25 % i 2030.


https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/13779039/forste-el-skraldebil-i-billund-kommune-er-nu-pa-vejene?publisherId=13560004&lang=da
Kilde: Billund Kommune