Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem

Mille Mortensen fra 8.A. på Lynghedeskolen er nysgerrig på at vide mere om livet som SOSU-assistent, og hun har derfor været i praktik på Fynsgades plejehjem. (Foto: Billund Kommune)
dato

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

Uddannelseskoordinator Anne Marie Jakobsen fra Billund Kommune har i samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg siden foråret 2023 afprøvet et specielt forløb i forbindelse med brobygning, som indebærer, at eleverne besøger Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg på dag 1 og er i praktik på et lokalt plejehjem på dag 2.

Mille Mortensen og hendes elevkammerat er blandt de elever, der nysgerrige på at vide mere om livet som SOSU-assistent, og de har derfor været i praktik på Fynsgades plejehjem.

"Det er rigtig spændende at arbejde med mennesker, og det var super fedt at besøge beboerne og de ansatte på Fynsgade Plejehjem. Vi fik lov til at prøve kræfter med morgenplejen og lave sjove aktiviteter sammen med borgerne. Det var en rigtig god oplevelse, og samtidig fik vi et godt kendskab til uddannelsesmulighederne, da vi besøgte Social- og Sundhedsskolen,” siger Mille Mortensen fra 8.A på Lynghedeskolen.

Udover praktikopholdet på Fynsgade Plejehjem fik eleverne mulighed for at prøvekøre en kørestol under besøget på Social- og Sundhedsskolen, ligesom de var med i simulationsrummet, hvor de blandt andet fik indsigt i, hvordan man kan hæve en seng.

"På Fynsgade Plejehjem gør vi vores bedste for at skabe hjemlig atmosfære og fællesskab med respekt for hinanden. Vi bestræber os på at se ansigter lyse op og øjne, som stråler. Derfor går vi op i at skabe gode aktiviteter sammen med beboerne. Og jeg er helt sikker på, at beboerne satte lige så stor pris besøget af de to skoleelever, som vi ansatte gjorde. Jeg håber, at praktikken kan være med til at bekræfte de unge i, at SOSU-assistent-vejen kan være en interessant vej at gå,” siger Birgitte Christiansen, leder af Fynsgade Plejehjem.

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/13806594/elever-fra-8-klasse-afprover-sosu-faget-pa-plejehjem?publisherId=13560004&lang=da
Kilde: Billund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.