Skakmat

Profilbillede

Det fleste forbinder nok sporten med inaktivitet samt noget der ikke er specielt meget spænding i, ja måske ligefrem kalde det en kedelig sport. Om dette er grunden vides ikke, men ikke desto mindre står Grindsted skakklub i stor risiko for at lukke. 

Skak er ellers ofte blevet betegnet som et yderst effektivt værktøj hos diverse psykologer, i forbindelse med at forbedre hukommelsen. Derudover har undersøgelser vist, at det hos nogle personer ligefrem har kunne øge intelligensen og dermed også forbedre karakterer. 

Under den lange periode med nedlukning på grund af corona, er medlemstallet for skakklubben da også svundet gevaldigt ind, og består nu kun af tre medlemmer. 

Har du derfor også gået med tankerne om skak kunne være noget for dig, så tvivl ikke men skynd dig derimod, at kigge forbi Grindsted skakklub. Klubben har beliggenhed i ”Atelieret” på første sal på ‘Mødestedet’ og foregår hver onsdag aften kl. 18:30.

Du kan se nærmere omkring Grindsted Skakklub her

Ikke kun for nørder

Vidste du for eksempel at der i skak findes noget der hedder ‘blindfold’? Som man nok kan gætte ud fra navnet, går denne fremgangsmåde ud på, at spilleren spiller med bind for øjnene. 

Indtil videre er det den ungarske Janos Flesch der står med rekorden som blev sat i 1960. Her spillede han mod 52 modstandere, hvor han endte med at vinde intet mindre end 31 af dem - alle med bind for øjnene.

Kilde: Redaktionen
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk