Ny efterskole

Profilbillede
Carina Vessel

Når Erhvervsgymnasiet Grindsted til næste sommer lægges sammen med Grindsted Gymnasium, vil det efterlade bygningerne på Erhvervsgymnasiet komplet tomme. De vil dog ikke stå tomme særligt længe, da en større renovations og ombygningsproces står klar lige rundt om hjørnet. 

De tomme bygninger skal nemlig bruges til en ny efterskole der vil blive etableret sommeren 2023. Efterskolen der forventes, at blive stiftet mere officielt hen på efteråret, skal efter planerne kunne rumme hele hundrede elever. 

Grundfilosofien

Hensigten med efterskolen, er at den skal understøtte den i forvejen eksisterende vision om Børnenes Hovedstad, hvor der lægges fokus på læring gennem leg. Derudover skal Talent Billunds værdier omkring talentudvikling også spille en grundlæggende rolle i skolens dagligdag. 

Nogle af Talent Billunds værdier er blandt andet at alle børn og unge i kommunen skal have muligheden for ikke kun at afprøve og udforske men også udvikle deres talenter hver især. 

At fremme de unges mentale sundhed, gennem sociale og psykologiske kompetencer, er også noget af det som Talent Billund vægter højt. Sidst men ikke mindst går de hos Talent Billund meget op i at der skabes en balance på tværs af skoler, foreninger og institutioner, således at de unges hverdag understøttes bedst muligt.

Årsagen til at skolens grundlag skal omfatte alt dette kommer på baggrund af, at der med udformningen af Talent Billund, er skabt et stærkt fundament som ikke kun fastholder men også tiltrækker unge i kommunen. 

Kilde: Redaktionen