'Den Grønne Hovedstad' inviterede borgere til "kør-grønt"

Profilbillede

Samkørselsordning, delebiler og eldrevne køretøjer - dette er blot nogle af de måder, vi danskere rundt omkring kan mindske CO2 udslippet, og dermed være en del af et grønnere miljø fremadrettet.

Men ved du egentlig, hvordan du med en benzin eller dieseldrevet bil kan køre mere grønt i din hverdag?

Fredag den 1. oktober 2021 kunne man med tanke på et grønnere klima komme forbi parkeringspladsen ved Floravej og Vesterbrogade i Grindsted og prøvekøre en elbil, en elcykel samt få tips til en mere miljøvenlig kørsel. 

Her var det foreningen Grindsted - Den Grønne Hovedstad, der i samarbejde med en masse forskellige aktører havde arrangeret et event ved navn ‘kør-grønt’. 

Undervejs havde de mange fremmødte mulighed for både at høre, om der overhovedet var nogle fordele i, at skifte benzinslugeren ud med en elbil men også om, hvad man som privatperson selv kan gøre for at køre mere miljøvenligt fremadrettet. 

Havde man kørekortet i orden, kunne du derudover også få mulighed for at prøvekøre en eldreven bil. Med til eventet var både bilforhandler Jensen og Nørgaard, Thranes Køreskole samt cykelforhandleren Bike Concept. 

Kør miljøvenligt og grønt

Er økonomien ikke lige til en udskiftning af benzinslugeren, kan du med lidt god vilje dog fortsat nedsætte dit CO2 udslip ved nogle enkelte ændringer. Er du på vej hen til et lyskryds så slip speederen i god tid frem for først, at bremse når du holder bagved den forankørende bilist. 

En anden ting du kan gøre er, at tjekke dit dæktryk. For jo lavere dæktryk du kører med, jo mere brændstof forbruger du under kørslen. Sidst men ikke mindst kan du formindske dit brændstofforbrug ved, at spare på funktioner såsom el-bagrude, klimaanlæg samt sædevarme.

Kilde: Redaktionen
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk