Oplev Carlsbergs videnskabelige verden i Grindsted

dato

Tag med på en fascinerende rejse gennem Carlsbergs forskningsunivers, når Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole byder på et indsigtsfuldt foredrag. Få indblik i Carlsberg Laboratoriums banebrydende forskning inden for ølproduktion, gær og klimatolerante planter.

Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres omfattende forskning og udvikling inden for naturvidenskab. Denne tirsdag aften kan du dykke ned i Carlsbergs videnskabelige verden, når lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund deler deres indsigt.

Videnskaben bag det gode øl

Foredraget vil udforske den omfattende forskning, der ligger bag ølproduktionen. Fra forædling af byg og humle til maltningens indflydelse på smag, vil deltagerne få en dybere forståelse af de processer, der skaber den perfekte øl.

Der vil også blive præsenteret nye typer gær, der kan revolutionere produktionen af alkoholfrit øl, uden at gå på kompromis med smagen.

Klimatolerante fødevarer og fortidens planter

Udover ølproduktion vil foredraget også dække Carlsbergs arbejde med klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil lære om, hvordan nye teknologier kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimatiske forhold.

Der vil også være en spændende diskussion om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens klimaadaptation.

Smagsoplevelser og praktiske oplysninger

Under foredraget får deltagerne mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, der præsenteres i takt med foredragets emner.

Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Grindsted Gymnasie- & Erhvervsskole, Tinghusgade 20, 7200 Grindsted
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget på dette link.
Foredraget er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab i samarbejde med Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut