Nu er der kun to uger til, startskuddet lyder til Skole OL-finalen. Fire dage med flere tusinde børn, der får mulighed for at føle sig som OL-atleter i en børneolympisk by med indmarch, fakkeltænding og konkurrencer i børnehøjde.
7.432 elever, 346 klasser og 193 skoler fra 59 kommuner. Tusindvis af børn er klar til at deltage i Skole OL-finalen, der afholdes i Billund Kommune, hjemstedet for Børnenes Hovedstad den 11.-14. juni. Arrangementet samler børn fra 4.-8. klasse fra hele Danmark til en olympisk idrætsoplevelse.
Med over 7.400 skoleelever bliver Skole OL-finalen i Billund i år den største, siden de overtog værtskabet.
Hos DIF (Danmarks Idrætsforbund) er glæden stor over den store tilslutning til finalen, der har til formål at fremme bevægelse, fællesskab og sportslig udfoldelse blandt skolebørn. Finalen markerer kulminationen på et program, der i høj grad fokuserer på trivsel, fællesskab og FairPlay.
"Skole OL er en fantastisk mulighed for at give børnene en oplevelse, der rækker langt ud over den daglige undervisning. Det er glædeligt at se så mange børn engagere sig i sportens verden og opleve den glæde og samhørighed, det skaber. Det styrker børnenes trivsel, deres fysiske kompetencer og giver dem minder for livet,” udtaler Hans Natorp, formand for DIF.
OL skaber fællesskab hos børn og unge
Ud over at give børn en unik idrætsoplevelse, så handler DIF Skole OL om at fremme trivsel, fællesskab og samarbejde. Ved at deltage i DIF Skole OL lærer børnene vigtigheden af holdånd og at støtte hinanden, uanset udfaldet af konkurrencen.
De oplever, hvordan det er at være en del af noget større end dem selv, hvilket styrker deres sociale bånd og evne til at arbejde sammen.
I Billund Kommune tror man på at det fællesskab, der er skabt under Skole OL-finalen siden 2022, vil blive ved med at være i kommunen, selvom Skole OL-finalen rykker videre til næste år.
”Vi glæder os til endnu engang at byde velkommen til børn og unge fra hele landet, som kommer til at opleve fire dage med fællesskab og fairplay som fundament, og hvor latteren, venskaber og kampgejsten fylder vores hjerter og krop. Efter dette års finaler giver vi Skole OL-stafetten videre, men jeg er sikker på at ånden fra Skole OL-finalen altid vil forblive i Billund Kommune. Samtidig vil jeg gerne sige en kæmpe tak til alle de frivillige, der troligt stiller op og byder sig til. Uden jer ville vores værtskab blegne,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.
Mulighed for at føle sig som en OL-atlet
En af de unikke elementer ved DIF Skole OL er, at børnene bliver mødt af en række olympiske artefakter og får mulighed for at føle sig som ægte OL-atleter. Med officielle åbningsceremonier, indmarch og skoleolympisk ild bliver atmosfæren elektrisk og mindeværdig.
Børnene får lov til at dyste på i sportslige rammer, iklædt deres skoles farver, mens de hepper på hinanden og oplever suset ved at stå på podiet sammen med sine klassekammerater med medaljer om halsen. Denne oplevelse giver dem et uforglemmeligt indblik i den olympiske ånd og den glæde, der følger med at deltage i en stor sportsbegivenhed.
Med deltagere fra alle egne af landet vil Billund blive omdannet til en sand børneolympisk by, hvor børnene får lov til at konkurrere i disciplinerne atletik, bowling, bueskydning, combat archery, brydning, cricket, dans, orienteringsløb, roning. For mange af de unge deltagere er Skole OL-finalen årets højdepunkt, og der er lagt op til en uge fyldt med spænding, sammenhold og sportslige udfordringer.